0740 507 070 contact@partizanecoserv.ro Oradea, Str Onestilor 44

Dezinfecție Hepatita A,B si CHepatita A, B si C sunt virusi care afecteaza ficatul.

Hepatita A: este o infectie a ficatului cauzata de un virus de tip ARN, care este transmis prin ingerarea alimentelor si a apei contaminate. Spre deosebire de virusii hepatici B si C, hepatita A nu determina o infectie cronica asupra ficatului. Acesta este primul virus hepatic descoperit si este cunoscut ca fiind cea mai frecventa cauza de inflamatie hepatica. Hepatita A poate provoca greaţă, vomitat, inflamarea ficatului, icter şi ocazional insuficienţă hepatică. Simptomele sunt în general mai grave cu cât persoana este mai în vârstă atunci când se infectează.

Hepatita B: este o infectie a ficatului cauzata de un virus de tip AND, care este transmis in sange sau derivati ai sangelui contaminat in timpul transfuziilo. Hepatita B se mai transmite prin contact sexual cu o persoana infectata, prin utilizarea unor ace sau instrumente similare contaminate. Virusul poate trece de asemenea de la mamă la copil în timpul naşterii. Spre deosebire de virusul hepatic A, virusul B poate cauza atat o forma acuta de hepatita, cat si una cronica. Hepatita B este cea mai frecventa afectiune cronica din lume.

Hepatita C: este o infectie a ficatului cauzata de un virus de tip ARN, care este transmis in general prin sange, in timpul tansfuziilor, datorita utilizarii drogurilor injectabile si prin contact sexual neprotejat cu o persoana infectata. Poate trece de asemenea de la mamă la copil la naştere. Hepatita C poate varia de la o boală uşoară care durează câteva săptămâni până la o boală gravă, pe întreaga durată a vieţii. Aceasta poate provoca infecţie cronică ce conduce la ciroză, boală hepatică sau deces. Este cea mai frecventa forma de hepatita, dupa hepatita de tip A si B. Spre deosebire de virusul hepatic B, virusul C produce afectiune cronica intr-un procent mult mai mare: 80% dintre adultii infectati cu virusul hepatic C vor produce o afectiune cronica (comparativ cu doar 5-10% dintre cei infectati cu virusul B).

Cere oferta