0740 507 070 contact@partizanecoserv.ro Oradea, Str Onestilor 44

Dezinfecție DermatofiteDermatofitele sunt ciuperci care au doua caracteristici importante: au afinitate pentru tesuturile cornoase (pielea) si se pot fixa pe aceste tesuturi pentru a se hrani. Speciile mai importante din aceasta clasa sunt cele care produc boli ale pielii: Epidermophiton, Trichophyton si Microsporum si cele care produc boli cu alte localizari precum Candida albicans sau Aspergillus. Dermatofitiile pot afecta atat pielea fara par, cat si pielea acoperita de par – exista micoze ale pielii capului, ale barbii sau ale mustatii.

Ciupercile dermatofite pot contamina elemente din mediu, precum îmbrăcăminte, prosoape şi lenjerie de pat. Se răspândeşte cu uşurinţă între copii. Este de asemenea o infecţie comună pentru animale, precum animale de fermă, câini, pisici, hamsteri şi cobai.

In general, infectia cu dermatofite este contactata prin:
Contact direct cu o persoană sau cu un animal infectate sau, contact indirect cu o suprafaţă contaminată precum o perie de păr sau un prosop umed. Dermatofitoza poate fi contractată prin contact cu animale domestice.

Cere oferta